Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 april 2013 @ 19:34 door Calamandja , 3867 keer bekeken

Slot van Well is te koop

Aan de Maasdijk in Well staat het slot van Malsen, dat ook het Slot van Well wordt genoemd, te koop. Het Gelderse Well is deel van de gemeente Maasdriel.

Enkele jaren geleden werd het kasteel ook al eens te koop aangeboden, toen voor bijna zeven miljoen gulden. Intussen is de prijs danig gezakt want de vraagprijs bedraagt nu iets meer dan vier miljoen gulden. Dat betekent dus een behoorlijke prijsdaling in enkele jaren.

Voor deze vier miljoen krijgt men wel heel wat, want het kasteel staat op een landgoed van ruim 2,5 ha met boomgaard en weiden. Op het terrein staat ook een koetshuis met keuken, woonkamer en slaapkamers; dit koetshuis is in gebruik als atelier.

   

Indeling

De toegang tot het kasteel wordt gevormd door een ophaalbrug. Op de benedenverdieping bevinden zich onder meer een woonkeuken, een eetkamer en de zgn. gobelinkamer. Vanuit deze benedenverdieping is via openslaande deuren een aan het water liggend terras bereikbaar.

Op de ingangsverdieping bevindt zich de hal en een trappenhuis. Op hogere verdiepingen zijn een woonkamer, een zitkamer en slaapkamers ingericht en daarboven zijn dan nog een zolder en een kleine zolderkamer aanwezig. Vanuit deze laatste kamer kan van een schitterend uitzicht over de rivier de Maas worden genoten.

    

Geschiedenis Slot van Well

Het kasteel van Well, een oorspronkelijke woontoren, dateert uit de veertiende eeuw. Het was het stamhuis van de Heren van Malsen. Tijdens het rampjaar In 1672 werd ook dit kasteel zwaar beschadigd. In latere jaren werd het weer opgebouwd. In 1884 kreeg het kasteeltje een nieuwe voorbouw met een ronde toren. In de vorige eeuw werd nog een poortgebouwtje met een ophaalbrug aangebouwd.

Het Slot van Well is een Gelders kasteel. Nu de prijs zo sterk is gedaald zou je verwachten dat de Stichting Vrienden van de Geldersche Kasteelen een potentiële koper zou kunnen zijn, maar de stichting heeft zich hier nog niet over uitgelaten.

 

Bron: Ben Hendriks, absolutefacts.nl, maart 2013



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.