Harry Potter's Zweinstein: Alnwick Castle, Northumberland

Geplaatst op dinsdag 31 december 2002 @ 18:39 , 7979 keer bekeken

In het hoge noorden van Engeland, in Alnwick, staat Hogwarts School of Witchcraft and Wizardy ofwel Zweinstein in het Nederlands.



Het plaatsje Alnwick waar dit kasteel staat ligt in Northumberland. Rond 1100 hebben Normandische veroveraars de grondvesten voor dit kasteel gelegd. De huidige constructies dateren grotendeels uit de 14e en 15e eeuw en is eeuwenlang de residentie geweest van de hertogen van Northumberland. In dit kasteel zijn nu diverse kunstschatten, schilderijen en antieke koetsen te zien.



Dit kasteel behoort toe aan de 12e hertog van Northumberland, Ralph Percy. Nu een man van 45 jaar oud. Hij speelde geen quidditch of zwerkbal op zijn eigen gronden, de tovenaarsleerlingen van Hogwarts wel. Ralph Percy mikte als kind met een waterpistool of met pijlen op de schilderijen aan de muur en op de kostbare meubelen in het kasteel...



Net als Zweinstein is Alnwick Castle een enorm groot kasteel. Alleen in de film hebben technici zodanig met computerprogramma's gewerkt dat Alnwick Castle nog maar gedeeltelijk herkenbaar is. De opnames van de vliegende zwerkbalspelers zijn ook met behulp van dit soort middelen gemaakt. Het is nog steeds zo dat de acteurs, die ook maar dreuzels zijn, niet echt op bezemstelen kunnen vliegen. Alnwick zal ook weer te zien zijn in de tweede film die in het Engels "Harry Potter and the Chamber of Secrets" gaat heten.



In de hele film van Harry Potter is trouwens veel met computerprogramma's en speciale effecten gewerkt. Hierdoor moet je goed kijken als je de echte locaties erin wilt herkennen. Ook hebben de filmmakers de locaties aangekleed met bijvoorbeeld extra deuren, kaarsen en schilderijen.



Links naar de websites over Alnwick Castle:
- http://www.alnwickcastle.com
- http://www.castlegate.net/castles/Alnwick/index.htm


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: