De mooiste kasteeleilanden

Geplaatst op vrijdag 06 januari 2012 @ 13:14 , 1303 keer bekeken

Een eigen eiland is voor velen een droom. En als je dan al een eiland bezit is het natuurlijk helemaal een droom als je er ook nog je eigen kasteel op kunt bouwen. Toch zijn er mensen die die droom ooit hebben waargemaakt. Wij zetten hier een paar van die fraaie kastelen op een eiland eens voor u op een rijtje.

Schloss_Mauensee_943160i.jpg

Kasteel Mauensee, Zwitserland

Het Kasteel Mauensee is privébezit van een Zwitserse familie. Door de prachtige barokke tuin, met zijn fraaie bomen en grote groene vlakken maakt het eiland in de Mauensee een sprookjesachtige indruk. De bewoners zijn middels een brug met het vaste land verbonden.

Boldt_Castle_aerial_943162i.jpg

Bold en Singer Castle, VS

Eigenlijk zou Louise op Bold Castle gewoond moeten hebben, want zij was de grote liefde van de Amerikaanse hotelmagnaat George C. Boldt en voor haar bouwde hij dit optrekje. Maar nog voordat het kasteel klaar was overleed Louise. Het eiland met het kasteel erop maakt deel uit van de Thousand Islands (ofwel “duizend eilanden”) archipel langs de Amerikaans-Canadese kust in de Saint Lawrencerivier.

De archipel telt 1793 eilanden in verschillende maten. De grootste ervan zijn 100 vierkante kilometer in oppervlakte, terwijl de kleinste slechts onbewoonde rotsen zijn. Om als eiland te boek te staan worden de volgende criteria gehanteerd: Een eiland moet minimaal 365 dagen per jaar boven het water uitsteken. Een eiland moet groter zijn dan 960 vierkante centimeter en een eiland moet ten minste 1 levende boom bevatten.

Singer_Castle_943165i.jpg

Ook Singer Castle is een van de thousand islands. Het ligt op Dark Island in de St. Lawrencerivier nabij Chippewa Bay. Het slot wordt "Singer Castle" genoemd omdat het werd gebouwd in opdracht van Frederick Gilbert Bourne, de bestuursvoorzitter van de Singer Manufacturing Company, die de Singer naaimachine produceerde.

Isola_di_Loreto_943169i.jpg

Isola di Loreto, Italië

Omgeven door steile bergwanden ligt Isola di Loreto in het azuurblauwe water van het Iseomeer. Het meer ligt in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Bergamo Italië. Het eiland is één van de drie eilanden in het meer, en is al meer dan 1600 jaar in handen van een Italiaanse familie.

Chateau_De_Chillon_943171i.jpg

Chateau de Chillon, Zwitserland

Het Kasteel van Chillon is een oude burcht gelegen in het meer van Genève, iets ten oosten van Montreux bij Veytaux. Het kasteel, uit de dertiende eeuw, is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. Het kasteel is vanwege de strategische ligging met steil aflopende rotsen aan één kant en aan de andere kant het meer, dat op deze plek 300 meter de diepte ingaat hier gebouwd. Je moest hier dus wel langs als je om het meer heen wilde.

Brecqhou_from_the_a_943170i.jpg

Brecqhou Island, Verenigd Koninkrijk

Sinds 1993 zijn de Britse zakenmannen David en Frederick Barclay de eigenaren van het paradijselijke eiland Brecqhou een van de Kanaaleilanden die voor de Franse kust gelegen zijn in de Atlantische Oceaan, maar die wel bij Groot-Brittannië horen. De eeneïge tweeling kan het eiland per privé-helikopter of met hun motorjacht bereiken.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: