Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 januari 2010 @ 20:00 door Calamandja , 1217 keer bekeken

Vrachtwagen richt ravage aan …

Een 58-jarige chauffeur uit Groningen heeft zaterdagnacht met zijn vrachtwagencombinatie schade toegebracht aan diverse monumentale gebouwen en bruggen in vestingstad Bourtange.

De politie heeft dat bekendgemaakt. De vrachtwagenchauffeur zou in verwarde toestand zijn geweest en mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zijn gekropen. Omdat hij een blaastest weigerde heeft de politie dit nog niet vast kunnen stellen. De man is aangehouden.

Om in het vestingdorp te komen moest de Groninger met zijn wagen over drie bruggen rijden. Deze zijn echter niet berekend op de vrachtwagencombinatie waarmee de man reed. De bruggen zijn hierdoor zwaar beschadigd. Bij de eerste twee bruggen zijn de grote houten deuren uit de poorten gereden. Ook enkele monumentale panden liepen schade op door het nachtelijk bezoek van de 58-jarige vrachtwagenchauffeur. De chauffeur eindigde zijn rit op het Martkplein. Daar reed hij twee lantaarnpalen omver en raakte hij een dakgoot. Eén van de lantaarnpalen vloog door een raam van een oude synagoge.

Bourtange is een beroemd vestingdorp in de provincie Groningen. Het historische verdedigingswerk werd in 1593 gebouwd door Willem Lodewijk van Nassau. In 1851 werd de vesting opgeheven en werd Bourtange een agrarisch dorp.Reacties

  • LotusKarin
    woensdag 5 mei 2010, 14:09
    Wat erg zeg . Hopenlijk is er geld voor om het te herstellen allemaal.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.