Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 september 2011 @ 10:48 door Calamandja , 1445 keer bekeken

De parels van de Nieuwe Holla…

 

Bij een bezoek aan één van de indrukwekkende kastelen uit de Linie waant de bezoeker zich weer even in de middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen, historische meubels, gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen prachtige verhalen over die tijd. Het laatste weekend van de Fortenmaand is alweer aangebroken en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Maar eerst staan 24 en 25 september nog volledig in het teken van het ontdekken van de kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Ontdek de Kastelen 
Op Slot Loevestijn kun je op zaterdag 24 september meedoen aan een workshop tingieten. Een creatieve workshop voor kinderen en volwassenen die speels genoeg zijn gebleven! Naast de prachtige collecties kan er op deze speciale zaterdag een uniek exemplaar aan worden toegevoegd. Eindelijk je eigen tinnen soldaatje gieten en beschilderen. Op het Muiderslot geeft de valkenier op 24 september een spectaculaire roofvogel vliegshow. Op 25 september verteld de valkenier over de valkenjacht in de tijd van Graaf Floris V. Verder kunnen bezoekers mee met een rondleiding door de 17e eeuws ingerichte kamers waar P.C. Hooft ooit leefde. Een wandeling over de vestingwallen geeft een prachtig uitzicht over het kasteel.

Laatste ronde voor 2011
Het laatste weekend van de september Fortenmaand staat voor de boeg. Een weekend waarin de kastelen in de spotlight gezet worden, maar waar de overige onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zeker niet ontbreken. Laat je verassen door een prachtige lichtshow tijdens Licht op de Linie. Bij werk aan de Diefdijk in de gemeente Leerdam wordt met theater, licht en muziek de oude legende van Ridder Egbert en zijn vrouw Ada tot leven gewekt. Het verhaal gaat dat het kasteel van de ridder vol met feestende gasten tijdens noodweer in het Wiel is weggezonken. Op 24 september laten wij het kasteel uit het water herrijzen en zullen ridder Egbert en zijn vrouw Ada worden herenigd. Speur, speel, struin en slow down op 25 september tijdens de ideale zondagen op Fort Ruigenhoek. Kinderen kunnen struinen op het fort, spelen Kubbs en reuzetwister, bouwen metershoge torens van bamboe en speuren tijdens de spannende zoektocht naar de 'Black Bat'. Ondertussen helpen 'specialisten' de ouders om (de kinderen) los te laten met heerlijke tapas en drankjes in de 'nature lounge'. Meer informatie over de totale programmering (zie ook bijlage), de activiteiten, locaties en het laatste nieuws is te vinden op www.fortenmaand.nl.

   

Bron: Jessica Amelia; www.barneveldsekrant.nl; 22-09-2011; 13:23.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.