Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 april 2010 @ 00:32 door Calamandja , 1097 keer bekeken

Kasteelfeest Heeswijk
Op en rond kasteel Heeswijk wordt op Hemelvaartsdag 13 mei 2010 (van 10:00 tot 17:00 uur) weer een groots opgezet Middeleeuws kasteelfeest gehouden.

Middeleeuws strijdtoneel

Grimmige man tegen man gevechten wekken de suggestie dat er de 'Slag om Kasteel Heeswijk' gestreden wordt. Daarnaast is er een heus riddertoernooi, waarbij een ongekende veldslag plaatsvindt met geharnaste en op het paard gezeten ridders. Er is sprake van middeleeuws theater, rauw en volks. Er worden wagenspelen opgevoerd, een valkenier etaleert zijn trots en een ganzenhoedster loopt je voor de voeten. In het opgeslagen Middeleeuwse kampement, met zo'n twintig tenten, wordt een fraai beeld geschetst van de omstandigheden waaronder een huurleger in dat tijdsgewricht ten strijde trok. Er is een middeleeuwse boogbaan ingericht.

Activiteiten

Kinderen mogen onder begeleiding kleine longbows schieten. Oude ambachten zullen te bewonderen zijn, bedelaars strompelen over de kasseien en een minstreel brengt zijn gehoor in gepaste muzikale vervoering. De Compagnie d'Excellente Chronycke zorgt voor middeleeuwse muziek. Op de middeleeuwse markt zijn onder anderen een touwslager, een schoenmaker en een zilverwerker te vinden. Kinderen en volwassenen kunnen zich overgeven aan verschillende oud Hollandse spelletjes.

Locatie: Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther
Websites: www.kasteelheeswijk.nl www.riddersvanheeswijk.nl
Prijs Entree is 7,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euroReacties

  • LotusKarin
    woensdag 5 mei 2010, 14:04
    Ook een leuk evenement. En een mooi kasteel.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.