Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 11 april 2010 @ 15:36 door Calamandja , 1386 keer bekeken

Castlefest 2010 in Kasteel Ke…

De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn iedere zomer het decor van het gezelligste Middeleeuwse fantasy buitenevenement in Nederland. De sfeer van de Middeleeuwen, waarin ook gothic en fantasy elkaar treffen, word gevoed door live-optredens van bands en voorstellingen van theater gezelschappen. Het drie dagen durende Castlefest voert jong en oud mee naar een mystiek verleden, waar volwassenen zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven uit de donkere middeleeuwen en kinderen worden opgeleid tot Ridder.

Het terrein van het kasteel wordt gedurende drie dagen omgetoverd tot een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smid, leerbewerking en beeldhouwen. Ook het dagelijks leven zal tot in het kleinste detail worden vormgegeven. Bezoekers worden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kinderbattle, geschminkt worden en de ridderschool waar ze tot ridder worden geslagen.

Castlefest 2010 zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 augustus.
Dit jaar bestaat Castlefest 6 jaar en dat zal gevierd worden met 2 muziekpodia en heel veel leuke dingen te doen en zien.
Adres "Kasteel KEUKENHOF": Keukenhof 1, 2161 AN Lisse, Holland

Castlefest 2010 Website
Website van kasteel Keukenhof

Het Landgoed Keukenhof met het kasteel Keukenhof ligt tegenover de Keukenhof, de wereldberoemde voorjaarsbloemententoonstelling ten NW van Lisse. De naam Keukenhof is afgeleid van ‘Keukenduin’, in de late middeleeuwen hoorde het gebied bij slot Teylingen, hier werd gejaagd op wild.

Rond 1642 bouwde Adriaen Maertensz. Block, een voormalig commandeur voor de VOC in de Molukken, er zijn huis. Het is niet duidelijk of hij het ook bewoonde. Latere eigenaren waren onder meer de anatoom, prof. Willem Röell, en de kunstkenner Johan Steengracht van Oostcapelle, die het kasteel in 1809 van de ondergang redde. Cecilia Maria, de enige dochter van Steengracht van Oostcapelle, en getrouwd met een baron van het oude adellijk geslacht Van Pallandt, erfde de Keukenhof, dat toen werd verhuurd aan Mr. Hugo Gevers.

Het kasteel is rond 1865 door de familie Van Pallandt in een neo-renaissance stijl uitgebreid en verfraaid met hoektorens. Het kasteel bezit een belangrijke collectie meubels en portretten, onder meer van Nicolaes Maes. Het Chinese en Japanse porselein staat op een 17e eeuwse manier opgesteld in een uniek en speciaal gebouwd kabinet, met een uitbundige schouw in de stijl van Daniel Marot. De wanden van het kamertje zijn bekleed met Goudleer.

De laatste eigenaar, de graaf Jan Carel Elias van Lynden (1912-2003), liet het kasteel na zijn dood na aan een stichting. De bij het kasteel behorende bossen, tuinen en landerijen zijn circa 230 hectare groot. Sinds enkele jaren zijn het kasteel en het bijbehorende koetshuis open voor bezichtiging. Er worden onder andere huwelijken voltrokken en regelmatig filmopnames gemaakt.Reacties

  • LotusKarin
    woensdag 5 mei 2010, 14:07
    Leuk dat stukje geschiedenis erbij.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.