Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 13 mei 2010 @ 10:06 door Calamandja , 766 keer bekeken

Dag van het Kasteel 2010 (24 …

Op de Dag van het kasteel (ieder jaar op Tweede Pinksterdag) opent de Nederlandse Kastelenstichting samen met eigenaren en beheerders van kastelen de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes voor het grote publiek.

Op veel locaties zullen "ter leeringe ende vermaack" uitvoeringen van 'living history' te zien zijn. Ook geven her en der valkeniers, troubadours en ridders demonstraties van hun kunnen. Bovendien zullen er her en der speciale exposities, muziek- of theateruitvoeringen worden georganiseerd. Overal zijn deskundige gidsen aanwezig om de bezoekers rond te leiden. Een uitgebreid en breed programma voor jong en oud.

In 2010 werkt de Nederlandse Kastelenstichting met een thema: 'Het kasteel in zijn context'. Hiermee wordt nadrukkelijk de combinatie van het kasteel met de ( groene) omgeving van het kasteel bedoeld. De kasteeltuinen en -parken vormen de natuurlijke omlijsting van een kasteel. Blijkens de meldingen bij bedreigde kastelen, is deze entourage helaas wegens oprukkende moderne bebouwing niet altijd meer een vanzelfsprekendheid. Tijd om daar eens extra aandacht voor te vragen, om zodoende draagvlak te kweken voor bewuster omgaan met het culturele erfgoed. En natuurlijk om te genieten, bijvoorbeeld van een picknick, in het arcadische landschap rond de kastelen en buitenplaatsen.

 

Voor meer informatie over het thema en over de dag zelf klik hierReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.